فرانسه

فرانسه با عنوان رسمی جمهوری فرانسه، بزرگ‌ترین کشور اروپای غربی است؛ با بلژیک، لوکزامبورگ، آلمان،موناکو، اسپانیا و آندورا همسایه است و از طریق تونل کانال مانش، به بریتانیا راه دارد. برای سده‌های متوالی، این کشور از نظر فرهنگی، اقتصادی، ارتشی و سیاسی، در اروپا و جهان قدرت مهمی به شمار می‌آمد. طی سده‌های هفدهم و هیجدهم میلادی، فرانسه بخش‌های بزرگی از آمریکای شمالی را به تصرف خود درآورد و در دویست سال بعدی، با حکومت بر بخش‌های بزرگی از شمال، غرب و مرکز آفریقا، آسیای جنوبی و تعداد زیادی از جزیره‌های اقیانوس آرام، دومین امپراطوری بزرگ جهان بود.
این کشور، با پذیرایی از ٨٢ میلیون گردشگر خارجی در سال، اولین کشور توریستی جهان است.‏

بهترین وقت سفر


آب و هوای فرانسه، چهارفصل است و ناحیه به ناحیه و حتی شهر به شهر تغییر می‌کند. در پاریس هیچ وقت هوا خیلی سرد نمی‌شود و برف هم کم می‌بارد. در شهر برست ، بین ماه‌های اکتبر و دسامبر (مهر تا آذر)، باران شدید و طولانی می‌بارد و هوا هم مه‌آلود می‌شود، اما ماه مه (اردیبهشت)، خشک‌ترین ماه سال است. ساحلمدیترانه در جنوب، آب و هوای خشکی دارد؛ بهار و پاییز، باران می‌بارد، اما تابستان‌ها آفتاب تندی می‌زند و هوا هم رطوبت زیادی ندارد. در پرووانس ، گاهی زمستان‌ها هم باد گرم می‌وزد. در عوض، برتانی و نورماندیزمستانشان ملایم و تابستانشان خنک است.
فرانسه البته از آن کشورهایی است که هر وقت دست بدهد باید بروید؛ اما بعضی‌ها تعریفِ بهارش را خیلی می‌کنند. به هر حال هر وقت هوا زیادی گرم یا سرد بشود، فرانسوی‌ها جشن‌ها و فستیوال‌های مختلفی راه می‌اندازند تا بدی هوا را جبران کنند. تنها چیزی که باید از قبل حواستان به‌اش باشد، این است که وقت تعطیلات، فرانسوی‌ها می‌زنند به جاده؛ از کریسمس گرفته تا سال نو و عید پاک، وقتی که مدرسه‌ها که تعطیل بشود، همه‌ی مردم به سمت ساحل‌ها و کوهستان‌ها و سایر مناطق توریستی می‌شوند. این وقت‌ها، شهرها خلوت می‌شوند و مغازه‌ها تعطیل‌اند، قیمت هتل‌ها سر به فلک می‌کشد و توی ساحل‌ها هم پر از آدم است.

جشنواره ها و فستیوال ها


فوریه:

جشن نیس
اواسط ماه فوریه، در بزرگ‌ترین خیابان کارناوال فرانسه در ریویرا - ناحیه‌ی ساحلی فرانسه و ایتالیا در کنار مدیترانه- برگزار می‌شود.
نشانی اینترنتی: www.nicecarnaval.com


مارس و آوریل:

جشن رستاخیز مسیح فریا
در میدان مسابقه‌ی باستانی آرل و به مناسبت عید پاک، از روز فریا مسابقات گاوبازی با شور و هیجان زیاد آغاز می‌شود.
نشانی اینترنتی: www.feriaarles.com


مه و ژوییه:

جشن روز اول ماه مه
در سرتاسر فرانسه، روز کارگران، با رژه‌ی اتحادیه‌های کارگری و راه‌پیمایی‌های رسمی مختلفی جشن گرفته می‌شود. مردم به نیت خوش‌بختی، گل برف به هم هدیه می‌دهند. در یکم ماه مه، جز خدمت‌کاران و فروشندگان گل برف، هیچ کس دیگری کار نمی‌کند.

جشنواره‌ی جهانی فیلم کن
اواسط ماه مه، ستارگان سینما بر روی فرش قرمز سینمای کن راه می‌روند.
نشانی اینترنتی: www.festival-cannes.com

جشنواره‌ی موسیقی
در هنگام برگزاری جشن سراسری موسیقی در ٢١ ژوییه، دسته‌های موسیقی، ارکسترها، خواننده‌ها و تماشاچیان زیادی به خیابان‌ها می‌آیند.
نشانی اینترنتی: www.fetedelamusique.fr


جولای:

جشنواره‌ی اکس-آن-پرووانس
از اواخر ژوییه تا اواسط جولای، این جشنواره بهترین موسیقی کلاسیک، اپرا و باله‌های جهان را به اجرا می‌گذارد.
نشانی اینترنتی: www.festival-aix.com

روز باستیل
به مناسبت سالگرد شورش باستیل در سال ١٧٨٩، ١٤ جولای روز ملی فرانسه نامیده می‌شود و مردم این روز را جشن می‌گیرند.

جشنواره‌ی آوینیون
اواسط جولای، بازیگران، هنرمندان، آهنگ‌سازان و نوازندگان در آوینیون جمع می‌شوند تا در جشنواره‌های رسمی و غیر رسمی هنری شرکت کنند.
نشانی اینترنتی: www.festival-avignon.com

جشنواره‌ی جاز نیس
اواسط جولای، گروه‌های موسیقی جاز، پاپ و راک از سرتاسر جهان، در مکان‌های عمومی و ویرانه‌های رومی نیس، برنامه اجرا می‌کنند.
نشانی اینترنتی: www.nicejazzfestival.fr

سواحل پاریس
از اواسط جولای تا اواسط آگوست، مردم در سواحل شنی رودخانه‌ی سن در پایتخت، آفتاب می‌گیرند.

جشن‌های بایون
از اواخر جولای تا اوایل آوگوست، مسابقات گاوبازی و موسیقی باسک، به عنوان بزرگترین رویداد بایون برگزار می‌شوند.
نشانی اینترنتی: www.fetes-de-bayonne.com


آگوست و سپتامبر:

جشن‌های آروور
اواسط آگوست، بسیاری از جشنواره‌های شبانه، با اجرای برنامه‌های فرهنگی برتون در وان، به برگزاری جشن می‌پردازند.
نشانی اینترنتی: www.fetes-arvor.org

جشنواره‌ی سینمای آمریکایی
این جشنواره‌ی سینمای آمریکایی، در اوایل سپتامبر و در دوویل - نزدیک دریا- برگزار می‌شود.
نشانی اینترنتی: www.festival-deauville.com


دسامبر:

جشنواره‌ی لومیر
روز ٨ دسامبر در لیون برگزار می‌شود.

غذا ها و توضیحات دیگر


هنر آشپزی فرانسوی که امروزه در همه جای جهان رواج دارد، عبارت است از استفاده از مواد خوب و تازه، ترکیب مناسب این مواد با هم، مصرف کره و خامه‌ی فراوان و دقت و ظرافت در پخت و سلیقه در آرایش غذا.
در آشپزی عالی فرانسوی، اعتقاد بر این است که هر ماده‌ی خوراکی در لحظه‌ی خاصی از پخت، به اوج عطر و طعم خود می‌رسد و سپس از اوج می‌افتد، همچنین استفاده از ادویه‌جات و چاشنی‌هایی با عطر تند و مزه‌های قوی، به سبب پوشاندن بو و مزه‌ی ماده‌ی اصلی غذا، کاربردی ندارد و تنها اندکی سیر و فلفل سیاه تازه‌ساب، به غذا می‌زنند. به همین دلیل است که غذاهای فرانسوی اغلب به ذائقه‌ی ما سازگار نیست و ممکن است بی‌مزه و خام به نظر برسد.
صبحانه‌ی فرانسوی مختصر است و معمولاً تشکیل شده از یک فنجان قهوه با یک کرواسان یا نان باگت با کره و مربا، اما غذاهای اصلی از چند دور غذا تشکیل می‌شوند که دور اول پیش‌غذاست، بعد غذای اصلی و در آخر هم دسر.
پای غذای اصلی، معمولاً سبزیجات نیم‌پز می‌گذارند و نوعی سس هم، بسته به نوع غذا، کنارش می‌آورند. سیب‌زمینی سرخ کرده هم که گاهی کنار غذا هست، داغ و تازه سر سفره می‌آید.
بعد از غذای اصلی و پیش از دسر، گاهی سالاد سبز ساده‌ای می‌آورند که چاشنی‌اش کمی روغن زیتون و سرکه است با اندکی نمک و فلفل سیاه. دسر، انواع کیک و شیرینی و کرم و سوفله و مانند این‌هاست که می‌تواند با پنیر و میوه‌ی تازه هم همراه باشد.

 

background