اسپانیا

اسپانیا، کشوری واقع در شبه‌جزیره‌ی ایبری در جنوب غربی اروپا و از اعضای اتحادیه‌ی اروپاست. نام رسمی اسپانیا، پادشاهی اسپانیا و پایتخت آن، مادرید است. این کشور در شمال، با فرانسه و آندورا، در غرب باپرتغال، در جنوب با مراکش، در شرق با دریای مدیترانه و در غرب و شمال، با اقیانوس اطلس هم‌مرز است.
سرزمین اسپانیا با ٥٠٤٫٠٣٠ کیلومتر مربع مساحت، ‌پنجاه و یکمین کشور پهناور جهان و دومین کشور بزرگ اروپای غربی پس از فرانسه است و شامل شبه‌جزیره‌ی ایبری، جزایر بالئاریک، جزایر قناری، شهرهای سوته و ملیله در شمال آفریقا و برخی جزیره‌های دیگر در مقابل سواحل قاره‌ی آفریقا و خود شبه‌جزیره است.
زبان رسمی این کشور اسپانیایی است و بیش از پانصد میلیون نفر در دنیا به آن آشنا هستند.

بهترین زمان سفر به اسپانیا


بسته به این که هدفتان از سفر چه باشد؛ در تمام طول سال می‌توانید به اسپانیا سفر کنید. ماه‌های مه، ژوئن و سپتامبر (دو ماه آخر فصل بهار و اوایل پاییز)، بهترین زمان برای رفتن به اسپانیا هستند. از جنوب کشور می‌شود در ماه‌های آوریل و اکتبر (فروردین و آبان) هم بازدید کرد، اما مواظب گرمای شدید ماه‌های ژوییه و آگوست (تیرو شهریور) باشید؛ این وقت سال، دمای آندالوسیا تا ٤٥ درجه‌ی سانتی‌گراد هم می‌رسد و مادرید غیر قابل تحمل می‌شود.
زمستان‌ که از دسامبر تا فوریه طول می‌کشد، در کرانه‌های جنوب و جنوب شرقی مدیترانه، آب و هوا معتدل و دلپذیر است و شمال غربی، سواحل و ارتفاعات را باید در فصل تابستان دید: در ماه فوریه (بهمن) می‌توانید با یک تی‌شرت نازک در گرانادا بیرون بروید و ماه ژوییه (تیر) را می‌توانید با یک ژاکت در ارتفاعات اروپا گردش کنید!

غذاها و دیگر توضیحات اسپانیا


ماریسکوس: خوراک صدف؛ در استان پونتوردا، سراغ خوش‌مزه‌ترین نوع این غذا را بگیرید.
کالامارس ان سوتینتا: در زبان اسپانیایی، به معنای ماهی مرکبی است که در مرکب خودش پخته شده باشد.
چیپیرونس الاپلانچا: کباب بچه‌هشت‌پا.
کاراکولس: حلزون در سس داغ.
پسکایتو فریتو: ماهی سرخ شده‌ی خوشمزه‌ای که در جنوب اسپانیا فت و فراوان پیدا می‌شود.
فاباداآستوریانا: تاس‌کباب لوبیا که به شیوه‌ی آستوریاس طبخ شده.
گامباس ال آخیو: میگو با سیر و فلفل؛ اگر غذاهای تند دوست داشته باشید، پیشنهاد می‌کنیم این غذا را امتحان کنید.
گازپاچو اندلوز: سوپ سرد سبزیجات است که مخصوصاً در هوای گرم خیلی می‌چسبد و خوردنش به این می‌ماند که یک کاسه سالاد تر و تازه را سر بکشید.
اولیواس: زیتون را اسپانیایی‌ها بیشتر به عنوان مزه سرو می‌کنند.
پائیا: نوعی پلو است که در اصل از والنسیا می‌آید و با جوجه، خرگوش یا زعفران دم می‌کشد. در بعضی از نسخه‌های این غذا البته ماهی هم استفاده می‌کنند. بومیان اسپانیا این غذا را در دیگ‌های بزرگ و برای مهمانی‌هایشان، جوری درست می‌کنند که نظیرش در هیچ رستورانی پیدا نمی‌شود.
پوتاخه ده اسپیناکاس ای گاربانزوس: تاس کباب نخود با اسفناج.
تورتیلا ده پاتاتاس: املت مخصوص اسپانیایی‌ست با سیب‌زمینی سرخ شده. می‌گویند چیره‌دستی آشپز را باید با چشیدن یک تکه‌ی کوچک از تورتیلای سیب‌زمینی‌اش سنجید! بعضی از آشپزها اگر صلاح بدانند یک پیاز هم در این املت خورد می‌کنند.
پاتاتاس براواس: برای درست کردن این غذا، باید سیب‌زمینی را به تکه‌های کوچک برش داد، در آب جوشاند و با سس تند و ادویه، در روغن تفت داد.
بوکادیو ده کالامارس : کالاماری سرخ شده در یک ساندویچ چاباتا با آبلیمو سرو می‌شود.
سپیاکون الیولی : ده پای سرخ شده یا مایونز سیر. در میان گردشگران بسیار پرطرف‌دار است.
امپاناداس گایگاس: کلوچه‌های گوشتی که در مادرید بسیار پرطرفدارند و از ناحیه‌ی گالیسیا می‌آیند.
ستاس ال آخییو / گامباس ال آخییو: میگو با قارچ‌ وحشی که در سیر سرخ می‌کنند.

اسپانیا در یک نگاه

نام کشور اسپانیا
پایتخت مادرید
موقعیت جغرافیایی اروپای جنوب غربی
همسایگان فرانسه، آندورا، پرتغال
جمعیت ٤٠٫٥٢٥٫٠٠٢
دین کاتولیک رمی
مساحت ٥٠٤٫٠٣٠ کیلومتر مربع
فاصله از ایران ٤٧٩١ کیلومتر
آب و هوا مدیترانه‌ای، نیمه خشک و اقیانوسی
پیش شماره ٣٤
زبان رسمی اسپانیایی
زمان محلی سه ساعت و نیم عقب‌تر از ایران
ولتاژ برق ٢٣٠ ولت


background